Kaartspel

Wij bieden als eerste een Nederlandstalig Sterke Kantenkaartspel van de VIA Character Strengths aan in de markt. Met behulp van een crowdfunding hebben we voldoende opgehaald om het spel te drukken.

Bestel het kaartspel hier

Wat zijn sterke kanten?

Iedereen heeft positieve eigenschappen, maar niet iedereen weet wát zijn of haar sterke kanten zijn. Uit onderzoek blijkt dat als je jouw sterke kanten beter kent en meer gebruikt, je gelukkiger en succesvoller bent. Die positieve eigenschappen van jou zijn jouw manier om uitdagingen aan te gaan. Je herkent je eigen sterke kanten omdat ze je energie geven, ze bij je passen en je er goed in bent.

Het sterke kantenkaartspel

Met dit kaartspel maak je sterke kanten tastbaar, met heldere beschrijving en inspirerende symbolen. Het kaartspel bevat de 24 wetenschappelijk onderbouwde sterke kanten – VIA Character Strengths – en een overzichtskaart. Daarnaast zijn er 12 oefeningenkaarten om met de sterke kanten te werken in coaching, training, teams of voor jezelf. De 24 sterke kanten zijn verdeeld in 6 categorieën (waarden of deugden), voor elke categorie is ook een kaart met uitleg en vragen over die waarde. Tot slot zijn er enkele instructiekaarten, met o.a. uitleg over wat sterke kanten zijn.

Voor wie is het kaartspel

Het spel is bedoeld voor trainers, coaches, HR-professionals en anderen die de sterke kanten van mensen willen helpen ontwikkelen. Gefundeerd in de wetenschap van de positieve psychologie en praktijkervaring kun je direct met dit kaartspel aan de slag.

Sterke kanten in actie

Speel met de 24 sterke kanten, kijk wat bij je past of neem er eentje mee zodat je jezelf aan die sterke kant herinnert. Met de oefeningenkaarten kun je echt aan de slag. Je kunt sterke kanten van jezelf of je cliënt ontdekken, beter leren begrijpen of meer toepassen. Andere oefeningen kun je doen met teams of collega’s: leer elkaar kennen en versterk elkaar!

Ontstaan

VIA Character Strengths: ©Copyright 2004-2018, VIA Institute on Character. All Rights Reserved. Used with Permission. www.viacharacter.org

Samenstelling oefeningen en Nederlandse beschrijvingen: Matthijs Steeneveld & Anouk van den Berg

Ontwerp kaarten: Sjors Gilissen